Ara Halici als Scar in The Lion King

12 januari 2018, 12:58 - Redactie
Ara Halici als Scar in The Lion King
Foto: Roy Beusker

Ara Halici speelt vanaf eind januari Scar in The Lion King. Hij deelt de rol met Jorrit Ruijs die sinds de première in oktober 2016 de rol in het Circustheater vertolkt.

Albert Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland: "Vanavond spelen we alweer de 500e voorstelling en bij zo'n langlopend succes horen nieuwe castleden. Met Ara mogen we een fantastische acteur aan deze getalenteerde cast toevoegen. Disney’s The Lion King heeft een succesvol jaar achter de rug en binnenkort mogen we al de miljoenste kaart verkopen! Daarbij is de show genomineerd voor de AD publieksprijs voor Beste Musical en gaat de cast een optreden geven tijdens het Musical Awards Gala op 24 januari waar ik nu al naar uit kijk."

Ara is inmiddels gestart met de repetities. "Ik ben heel warm ontvangen door de cast en crew van Disney’s The Lion King. Het voelt echt als een familie. Omdat het om een fysiek zware rol gaat ben ik in september al begonnen met een personal trainer om goed voorbereid te beginnen met de repetities. Na een repetitie bekijk ik vaak de voorstelling om een goed beeld te krijgen van wat ik straks mag doen. Ik kan niet wachten om zélf op dat toneel te staan.’"

Ara Halici studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Daarna speelde hij in vijfentwintig verschillende kleine en grote musicals in Nederland en België, waaronder Cabaret, Lelies, Piaf en recentelijk in Pinokkio. Naast zijn werk in het theater speelde hij in de televisieserie Gebak van Krul en sprak hij de hoofdrol in van Hector in de nieuwste Disney/Pixar film Coco.

In zowel Nederland als België is Ara meerde malen genomineerd geweest voor musical awards. In Nederland heeft hij tweemaal een John Kraaijkamp Musical Award gewonnen in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol voor zijn rollen in Merrily We Roll Along en Cabaret.

Première
30 oktober 2016
Dernière
21 juli 2019
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Lion King (2016)Ander nieuws over The Lion King (2016)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda