Anne van Veen maakt komend seizoen deel uit van Purper

21 februari 2018, 20:38 - Redactie
Anne van Veen maakt komend seizoen deel uit van Purper

Theatergroep Purper, dat komend seizoen bestaat uit ‘oudgedienden’ Frans Mulder en Erik Brey én het jonge multi-talent Diederick Ensink, is bijzonder blij met de komst van Anne van Veen.

Frans Mulder: "Zij slaat als het ware een brug vanuit het verleden naar de toekomst van Purper. We barsten weer van de ideeën en creativiteit en zien er enorm naar uit straks de zalen te gaan bestormen". Het nieuwe programma Purper’s Passie is in het seizoen 2018-2019 in de Nederlandse theaters te zien.

Frans Mulder vroeg Anne deel uit te maken van Purper tijdens de première van de musical Liesbeth. Frans en Anne zaten toevallig naast elkaar in de zaal. Nu of nooit; dacht Frans. Toeval
bestaat niet! "Ze keek me verrast aan en zei dat ze erover na zou denken. Een kleine maand en enkele gesprekken later kwam het verlossende ja. Volgens mij hadden we geen betere keuze kunnen maken. Anne boeit me al langer. Ze schrijft prachtige teksten, heeft een zeer eigen stijl. Weet wat ze wel en niet wil. Zij en Purper zullen door de samenwerking groeien en veranderen".

Anne van Veen studeerde in 2006 als actrice/kleinkunstenaar af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Zij maakte in de jaren daarna vier liedjesprogramma’s; Anne, Wilde Lucht, Tegengif en BOI en bracht twee albums uit Tegengif en Bij Mij. In 2015 kwam haar debuutroman Wie ik aan het zijn was uit, waarin zij de delicate relatie tussen een leraar en zijn leerling beschreef.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda