Anne-Marie Jung en Kees Boot in 14 de musical

22 april 2022, 12:17 - Redactie
Anne-Marie Jung en Kees Boot in 14 de musical
Foto: Rudy Hellewegen

Aanstaande maandag 25 april zou voetballegende Johan Cruijff 75 jaar zijn geworden. Over het veelbewogen leven van Cruijff is momenteel 14 de musical te zien, een brutale ode aan de iconische voetballer met rugnummer 14. De rol van Johan Cruijff wordt vertolkt door de veelgeprezen Tobias Nierop, terwijl Myrte Burger de rol van zijn vrouw Danny speelt. Het met maar liefst 10 Musical Awards genomineerde 14 de musical is te beleven in het AFAS Theater Leusden en is recent verlengd tot en met half juli 2022.

Vanaf 11 mei maken ook Anne-Marie Jung (Annie, Petticoat!) en Kees Boot (Judas, All Stars de musical) hun opwachting in de voorstelling. Anne-Marie neemt de rol van Nel Cruijff op zich en Kees gaat zowel Manus Cruijff als Rinus Michels spelen. Recent zijn ook Theo Martijn Wever (All Stars de musical, Soldaat van Oranje), Justus van Dillen (Oogappels, Dertigers) en Kim van Zeben (Minoes de musical, All Together Now) toegevoegd aan de cast.

Anne-Marie Jung: “Ik kijk ontzettend uit naar de rol van Nel Cruijff. Johan Cruijff is natuurlijk een legende en om zijn levensverhaal nu op het toneel te kunnen vertellen is waanzinnig. Ik had in het vak al heel veel goeie verhalen gehoord over 14, omdat het echt een vernieuwende musical is. En toen ik de voorstelling als voorbereiding op de audities zelf ging zien, wist ik zeker: hier wil ik in spelen! Het is echt een heel dynamisch spektakel met heerlijke spelscenes en fantastische muziek om te zingen.”

14 de musical is genomineerd voor maar liefst tien Musical Awards, die op 28 april uitgereikt worden. Een unieke prestatie voor een Nederlandse oorspronkelijke musical.

Première
25 september 2021
Dernière
6 juli 2024
Producent
Out of Office Productions
Meer over 14 de musicalAnder nieuws over 14 de musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda