Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici

11 oktober 2016, 15:14 - Redactie

Na het succes in België, komen Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De van origine Vlaamse voorstelling is vanaf 8 november in meer dan 40 theaters te zien. Voor deze tour zijn speciaal twee Nederlandse topmuzikanten aangetrokken: Myrthe Helder en Nicolas van Poucke.

Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt is gebaseerd op de ophefmakende novelle De Kreutzersonate van Lev Tolstoj, over het failliet van een huwelijk, over hoe jaloezie een relatie ondermijnt én over de verderfelijke invloed van (klassieke) muziek. Thematiek die 120 jaar na dato nog steeds actueel is en de voorstelling beangstigend herkenbaar maakt. Een grote rol is weggelegd voor muziek van Arvo Pärt, Bach en natuurlijk voor Beethovens Kreutzersonate. Deze werken worden live op piano en viool vertolkt door de musici Nicolas van Poucke en Myrthe Helder.

Nicolas van Poucke debuteerde op 13-jarige leeftijd in het Koninklijk Concertgebouw en speelde sindsdien over de hele wereld. Hij won eerste prijzen op het o.a. Prinses Christina Concours, het Internationale Steinway & Sons Pianoconcours, de European Union Piana Competition in Praag en het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Myrthe Helder werd op haar zevende aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde later aan de conservatoria van Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Wenen. Prijzen won ze onder meer bij het Charles Hennen Concours en The Canetti International Violin Competition.

Angela Schijf en Tom Van Landuyt produceren deze voorstelling zelf. Schijf: "We hebben ons eigen theatercollectief opgericht, naastdeburen, om voorstellingen te kunnen maken waar we zèlf van houden." Van Landuyt: "Met deze werken als decor heb je een perfecte symbiose van drie kunstvormen: tekst, muziek en beeldende kunst. De totaalervaring die wij voor ogen hadden."

Het acteurskoppel maakt theater waarin meerdere kunstvormen samensmelten. Naast de tekst en de live muziek zijn er werken te zien van de Italiaanse kunstenaar Nicola Dinoia. Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt is van 8 november tot en met 28 januari te zien in diverse Nederlandse theaters.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda