André Dongelmans en Laus Steenbeeke in Ghost Stories

13 maart 2019, 08:27 - Redactie
André Dongelmans en Laus Steenbeeke in Ghost Stories
Foto: Annemieke van der Togt

André Dongelmans en Laus Steenbeeke spelen volgend seizoen een hoofdrol in de Nederlandse versie van Ghost Stories. De voorstelling is geschreven door Andy Nyman en Jeremy Dyson en ging in 2010 in Londen in première. De voorstelling werd genomineerd voor maar liefst twee prestigieuze Olivier Awards. Na onder andere België en Sydney komt er nu een Nederlandse versie van deze succesvolle horrorvoorstelling.

Voor André Dongelmans, die momenteel te zien is in de kijkcijferhit De Luizenmoeder, is de rol van Filip Kuiper hem op het lijf geschreven: “Net als ikzelf gelooft Kuiper dat zaken áltijd te verklaren zijn. De horrorverhalen in Ghost Stories daarentegen zou zelfs ik niet kunnen uitleggen.”

De rol van nachtwaker Ton van Dam wordt vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van o.a. de televisieseries Flodder en ’t Schaep met de 5 pooten: “Na de lachsalvo’s van het publiek bij Charley de komische musical kan ik niet wachten op hun kippenvel bij Ghost Stories. Een opwindend avontuur!“ Afgelopen januari ontving Laus een Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Woef Side Story.

Huib Cluistra zal Mark Buther spelen. Eerder was Huib te zien in o.a. ANNE, Oresteia en Talloze Namen.

Ghost Stories is vertaald door Allard Blom en wordt geregisseerd door Joep Onderdelinden. De voorstelling gaat op donderdag 31 oktober, Halloween avond, om 21:30 uur in première in DeLaMar Theater in Amsterdam. Hierna is de voorstelling tot en met eind januari te zien in heel Nederland.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda