Amsterdam Musical presenteert Follies in Podium Mozaiek

11 juni 2018, 15:54 - Redactie
Amsterdam Musical presenteert Follies in Podium Mozaiek

Amsterdam Musical presenteert deze maand Follies, een musical met swingende shownummers, hysterische tap en gevoelige ballads. Een musical waarin de echte liefhebber zeker weten aan zijn trekken komt. Deze Sondheim klassieker is van 21 tot en met 23 juni te zien in Podium Mozaïek te Amsterdam.

De musical verteld het verhaal van een fictief, vervallen Broadway-theater dat binnenkort gesloopt zal worden. In de jaren 20 en 30 speelden hier de Weismann Follies – kleurrijke Vaudeville-artiesten. Op uitnodiging van Dimitri Weismann komen de oud-werknemers, inmiddels op leeftijd, nog eenmaal samen in hun oude theater. In de show zingen de gasten op de reünie hun toenmalige Vaudeville-nummers maar bezingen ook hun huidige leven. Elk karakter wordt hierin vergezeld door de geestverschijning van hun jongere ik.

We volgen de reünie door de ogen van twee getrouwde maar ietwat ongelukkige stellen Sally (Dany Nooy) & Buddy (Niels ) en Phyllis (Manon Haring-Zeyl) & Ben (Michel Onwezen). Het verhaal, verteld door de ‘Ghost of Follies past (Loudi Bos), brengt ons terug in hun ‘Follies’ tijd. Waar de twee stellen in hun jongere versies terug te zien zijn. Deze sprekende versies van hun oudere ik, worden gespeeld door Lisette Jansen (jonge Phyllis), Myrthe Levering (jonge Sally), Wouter Mulder (jonge Buddy) en Vincent Jagers (jonge Ben). Een feestje om naar te kijken.

Follies neemt inmiddels een belangrijke plek in de Amerikaanse musicalgeschiedenis in. Nummers uit de voorstelling (zoals ‘Broadway Baby’, ‘I’m still here’, ‘Too many mornings’, ‘Could I leave you?’ en ‘Losing my mind’) zijn echte klassiekers geworden. Follies werd genomineerd voor 11 Tony Awards en won er 7, waaronder die voor onder andere muziek en liedteksten van Sondheim.

De musical gaat zes keer spelen met, zoals we wel vaker bij Amsterdam Musical zien, twee casts. Iedere rol heeft een oudere en een jongere variant en deze worden in de casts afgewisseld.Op deze manier biedt Amsterdam Musical elke speler een gepaste uitdaging in dans, zang en spel en is de show voor iedereen leuk om te doen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda