Amsterdam Musical brengt eind deze maand Sweet Charity

18 april 2016, 09:12 - Redactie
Amsterdam Musical brengt eind deze maand Sweet Charity

Na verschillende volle zalen te hebben weggespeeld met RENT, Jesus Christ Superstar, West Side Story en Cabaret speelt Amsterdam Musical, in samenwerking met Stichting Rumoer, eind deze maand Sweet Charity in de Doelenzaal te Amsterdam. Regisseuse en choreografe Panda van Proosdij maakt met deze musical haar eerste productie voor Amsterdam Musical & Stichting Rumoer.

De musical ging in 1966 op Broadway in première, geregisseerd én gechoreografeerd door Bob Fosse. Zijn kenmerkende stijl was dan ook duidelijk terug te zien, net als in deze adaptie van het stuk. Van Proosdij: “Bob Fosse heeft mij altijd geïnspireerd en beïnvloed in mijn werk. Het is dan ook een genot om met zo’n groep dit Fosse-stuk te mogen maken.” De indrukwekkende dans “Rich Man’s Frug” en het nummer “Big Spender” maken Sweet Charity met recht tot een van de echte klassiekers.

Verhaal

Sweet Charity volgt het leven van Charity Hope Valentine (Leonie de Ruijter), een meisje dat wanhopig op zoek is naar ware liefde. Na voor de zoveelste keer te zijn bedrogen loopt ze op een avond de Italiaanse filmster Vittorio Vidal (Gerrit-Jan van den Broek) tegen het lijf. Vittorio neemt haar mee als zijn date naar een beroemde club, maar ook deze verstandhouding is slechts van korte duur. Niet lang daarna ontmoet ze Oscar (Ferry Harderwijk). Zou ze nu dan alsnog de ware hebben gevonden?

Na in 2014 een Amateur Musical Award te hebben mogen ontvangen voor “Beste Regie” brengt Van Proosdij nu samen met de gedreven cast van Sweet Charity, voor het eerst sinds 2006, weer naar Nederland. Dirigent Gerbrand van Kolck zal met een vijfkoppig orkest de muziek verzorgen. Sweet Charity is te zien op 22 t/m 24 april.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda