Amerikaanse uitgever TRW bemachtigt Nederlandse musical Brothers

29 januari 2019, 12:15 - Redactie
Amerikaanse uitgever TRW bemachtigt Nederlandse musical Brothers

De Amerikaanse uitgever van musicals Theatrical Rights Worldwide (TRW) heeft de rechten bemachtigd voor Brothers, een voorstelling gebaseerd op de klassieker Gebr. van Ted van Lieshout. De musical, die in Londen is geschreven en ontwikkeld door Nederlander Arnoud Breitbarth, zal door TRW wereldwijd worden verkocht aan theaterproducenten.

Het is voor het eerst dat de rechten op een Nederlandse theaterproductie zijn verkocht aan een Amerikaanse uitgever, nog voor een officiële productie heeft plaatsgevonden. Normaal gesproken zijn uitgevers pas geïnteresseerd als een stuk op West End of Broadway heeft gestaan.

Brothers vertelt het verhaal van de 17-jarige Luke die het dagboek van zijn overleden broertje Marius vindt. Hij komt erachter welke geheimen ze delen – en hoezeer ze van elkaar verschillen. Het boek Gebr. is al ruim twintig jaar onafgebroken in druk en won verschillende literatuurprijzen in Nederland en Duitsland, waaronder de Zilveren Zoen.

“Brothers is een krachtig verhaal over broederliefde, rouwverwerking en het accepteren naar de eigen identiteit”, vertelt librettist en componist Arnoud Breitbarth, die de afgelopen drie jaar aan de voorstelling heeft gewerkt.

Theatrical Rights Worldwide is een Amerikaanse musicaluitgever die onder meer de rechten beheert van voorstellingen als The Color Purple, the Addams Family, Jersey Boys en The Bodyguard. Licenties voor het uitvoeren van Brothers kunnen worden aangevraagd bij het Londense kantoor van Theatrical Rights Worldwide.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda