Amateur Musical Awards dit jaar in Koninklijk Theater Carré

22 april 2017, 14:07 - Redactie
Amateur Musical Awards dit jaar in Koninklijk Theater Carré

Aanvankelijk zou het Amateur Musical Awards Gala dit jaar opnieuw plaats gaan vinden in het DeLaMar Theater in Amsterdam maar de organisatie heeft nu toch besloten om uit te gaan wijken naar het grotere Koninklijk Theater Carré om zodoende meer mensen de kans te geven de uitreiking bij te kunnen wonen.

Naast de wijziging qua locatie is ook de datum gewijzigd, het gala zal nu op maandag 20 november worden georganiseerd in plaats van maandag 11 december. Meer dan 50 musicalproducties dingen mee naar de felbegeerde awards. Meer dan 250 genomineerden zullen ook dit jaar optreden tijdens het gala en te horen krijgen wie zich de beste amateurs van Nederland mogen noemen.

De vakjury, met o.a. René van Kooten, Hans Cornelissen en Marianne van Wijnkoop, bepaalt ook dit jaar wie er naar huis gaan met een door Raphael Hermans ontworpen award. De prijzen worden uitgereikt door bekende professionals, welke in de loop naar het gala bekend worden gemaakt.

Tevens zal Pia Douwes een naar haar vernoemde award uit voor de amateur die mogelijk de overstap naar het professionele theater zou kunnen maken. De afgelopen twee winnaars van deze award, Jonathan Vroege en Robin Reitsma, is dit ook gelukt, zij spelen nu in The Lion King en in Soldaat van Oranje.

Initiatiefnemers Guido van Gend en Bernd Duenk zijn trots dat de Nederlandse amateurs een podium krijgen in het meest prestigieuze theater van Nederland. “Anders dan bijvoorbeeld in Engeland en Amerika, wordt er op scholen in Nederland nauwelijks aandacht besteedt aan musicaltheater. Wij moeten het juist hebben van de initiatieven die door de amateurs worden genomen. Stichting Amateur Musical Nederland ondersteunt ze hierbij, onder andere door het organiseren van dit gala. Een optreden in Koninklijk Theater Carré is het hoogste wat je als speler kunt bereiken.”

De kaartverkoop voor het Amateur Musical Awards Gala start op zaterdag 20 mei.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda