Alfred van den heuvel speelt Johan Derksen in Muskee

16 juli 2021, 15:04 - Redactie
Alfred van den heuvel speelt Johan Derksen in Muskee

In september is het tien jaar geleden dat Harry Muskee stierf. In die maand zal er in het Drentse Assen een muziektheaterproductie te zien zijn over het leven van Nederlands bekendste blues-artiest. Zijn zoektocht naar de wortels van de blues; zijn verlangen naar een thuis en het zielverdriet dat tot prachtige songs leidde als Window of My Eyes, Another Day, Another Road en Brother Booze vormen de rode draad van de locatievoorstelling die als titel kortweg Muskee heeft meegekregen.

Alfred van den Heuvel zal in de voorstelling de rol van Johan Derksen spelen. De bekende voetbalanalist was lange tijd manager van Muskee. “Hij was veeleisend,” zegt Derksen daar nu over. “Dan belde hij en dan vond hij dat ik maar even een vakantie voor hem moest regelen. Maar dat moest dan wel in een hotel met “seaview”. Ik had ondertussen een baan als hoofdredacteur van VI maar alles moest wijken. Eerst dat hotel. Dan de rest.” De anekdotes van Derksen over Harry Muskee zijn de kern van de voorstelling geworden.

Script en regie van Muskee liggen in handen van Dick van den Heuvel, schrijver van producties als Was Getekend, Annie MG Schmidt, Zodiac en Diana & Zonen dat ook in september in première zal gaan. Alfred van den Heuvel: “Derksen in de voorstelling is een soort commentator die het turbulente leven van Harry Muskee probeert te duiden, met humor en relativering. Nee, ik ga hem niet imiteren... want dat is niet de essentie van de rol.” Derksen over Harry Muskee: “Hij was een grote baby. Je vergaf hem alles.”

Muskee gaat op 3 september in première in de achtertuin van de Ondernemersfabriek aan de Havenkade in Assen. Muskee’s gitarist Erwin Java is muzikaal leider. Held van de Voice of Holland Erwin Nyhoff speelt Harry Muskee. Verder zijn er rollen voor Alexandra Alphenaar, Jochem Smit en Caitlin Baank. Aan de voorstelling werken ook meer dan vijftien lokale en regionale talenten mee.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda