Acteurs/Actrices:

Vajèn van den Bosch

Vajèn van den Bosch
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
13 maart 1998
Geboortestad
Oijen

Biografie

Vajèn van den Bosch speelde als kind al in verschillende professionele musicalproducties, zoals The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Disney’s Mary Poppins, Droomvlucht, Shrek en Klaas Vaak. Ze volgde de vooropleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en diverse workshops aan de London College of Music en de Guildford School of Acting.

Vajèn speelde hoofdrollen in musicals als The Sound of Music (Liesl), Grease (Sandy) en On Your Feet! (Gloria Estefan) en was te zien als Lauren in Kinky Boots. Ook stond ze op het toneel in Musicals in Concert – Live on Tour, Murder Ballad (Sara) en De Laatste Doet Het Licht Uit. In Duitsland was Vajèn te zien in de rol van Indigo in de Cirque du Soleil-musical Paramour in Hamburg en speelde ze later de rol van groene heks Elphaba in de musical Wicked.

Vajèn was een van de finalisten in het allereerste seizoen van The Voice Kids en speelde rollen in televisieseries als SpangaS, Nieuwe Tijden, Ghostrockers en De Spa. Ook was ze te zien als Maria in Kerst met de Zandtovenaar. In 2017 won Vajèn de Kids Choice Award voor Favoriete Televisiester.

Ze speelde hoofdrollen in de films SpangaS in Actie, Hart Beat en First Kiss en is te zien in Costa! (2022). Ook spreekt Vajèn regelmatig stemmen in voor diverse series en films, waaronder de titelrollen in Disney’s Vaiana en Maya de Bij. Daarnaast spreekt ze veel luisterboeken in.

Vajèn schrijft ook eigen muziek en heeft inmiddels meerdere singles uitgebracht.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Vajèn van den Bosch in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda