Acteurs/Actrices:

Shanna Slaap

Shanna Slaap
Foto: Musicalweb

Biografie

Shanna behaalde in 2017 haar bachelordiploma (musicaltheater en dans) aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. In 2021 is zij cum laude geslaagd voor de opleiding master of music (muziektheater) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar zij werd begeleid door Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. Shanna volgde acteerlessen bij o.a. Machteld Hauer, Bart Oomen, Ad Knippels en Romy Irene.

Shanna speelde in 2017 in The Bodyguard. Hierna was zij te zien in de musical On Your Feet! als cover Gloria Estefan. In 2019 maakte ze met dezelfde show haar debuut op West End in het London Coliseum. Na haar masteropleiding speelde zij in Aladdin als cover Jasmine. In ditzelfde jaar ontwikkelde Stichting Nanouk het stuk Storm waar Shanna de rol van Aletta op zich nam. In 2022 vertrok ze naar Duitsland voor Moulin Rouge! das Musical voor de rol van Arabia en vertolkte zij minimaal een keer per week de rol van Satine.

Shanna is actief als lead vocalist binnen de muziekindustrie en maakt o.a. deel uit van de meidengroep Magnolia Road. In 2021 maakte zij als Shanna Michelle in samenwerking met Keys and Copper haar debuut op Spotify. Ook is ze werkzaam als stemactrice, presentatrice en model.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Shanna Slaap in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda