Acteurs/Actrices:

Belinda van der Stoep

Belinda van der Stoep
Foto: Musicalweb

Biografie

Belinda studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht. Zij maakte haar acteerdebuut als de mooie, zelfverzekerde Rita/Sherida, in de speelfilm Alleen Maar Nette Mensen van Lodewijk Crijns tijdens haar acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht.

Haar veelzijdigheid en voorliefde voor zang en dans werden weergegeven tijdens haar stage in de musical Dreamgirls van Stage Entertainment. Naast swing vertolkte ze als understudy één van de hoofdrollen.

Na haar afstuderen in 2015 speelde ze bij verschillende theatergezelschappen in (tele)films en series, zoals de series Van God Los, Celblok H en Als de dijken breken van regisseur Hans Herbots, de films Cobain van Nanouk Leopold, Fissa van Bobby Boermans en Bon bini: Judeska in da House, als het nichtje van Judeska.

In het theater is zij onder andere te zien geweest in de internationale succesvoorstelling De andere stem onder regie van Ivo van Hove bij Internationaal Toneelgroep Amsterdam, Rust zacht Bill’ van Eva Line de Boer en het veelgeprezen People, Places & Things van theatergroep Oostpool.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Belinda van der Stoep in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downMusicals

Les Misérables
De Graaf & Cornelissen
The Bodyguard
Stage Entertainment
Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda