12 jaar Soldaat van Oranje in het teken van generaties

4 oktober 2022, 11:19 - Redactie
12 jaar Soldaat van Oranje in het teken van generaties
Foto: Samuel van Leeuwen

In oktober viert Soldaat van Oranje - De Musical zijn twaalfjarig bestaan. In de afgelopen twaalf jaar is de voorstelling door meer dan 3,2 miljoen bezoekers van alle generaties bezocht. Sinds de première op 30 oktober 2010 is er een nieuwe generatie jongeren bijgekomen die op een toegankelijke manier kennis kan maken met een belangrijk deel uit de Nederlandse geschiedenis.

Het 12-jarig jubileum staat dit jaar daarom nog meer in het teken van: Geef de geschiedenis door aan volgende generaties. In alle families bestaan persoonlijke verhalen over de oorlog. Verhalen die van belang zijn en die het waard zijn om door te vertellen. Door (groot)ouders aan (klein)kinderen. Door ouderen aan jongeren. De voorstelling geeft vaak aanleiding om deze verhalen door te geven en zo de herinnering levend te houden.

Het publiek wordt opgeroepen onderstaande vraag te beantwoorden (via instagram, facebook of website) en maakt zo kans om aanwezig te zijn bij de viering van het jubileum op zondagmiddag 30 oktober. Ken jij iemand die minimaal 12 jaar jonger of ouder is dan jij en met wie jij graag naar de jubileumvoorstelling zou willen gaan? Laat weten waarom jij de geschiedenis wilt doorvertellen en waarom je juist met diegene de voorstelling wilt bezoeken.

Meer informatie via: soldaatvanoranje.nl/12jaar.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda