100 Muziek- en Dansschool Amstelveen leerlingen spelen de musical Fame

26 mei 2016, 15:44 - Redactie
100 Muziek- en Dansschool Amstelveen leerlingen spelen de musical Fame

Op zondagmiddag 12 juni aanstaande voeren ruim 100 musical, dans en muziek leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen de musicalproductie Fame op in de Grote Zaal van de Schouwburg Amstelveen.

De musicalafdeling van de Muziek- en Dansschool Amstelveen wil een platform bieden aan jong talent. Naast de reguliere musicalklassen is daarom vijf jaar geleden een talentenklas opgezet: de Productieklas. Voormalige leerlingen van de Productieklas stonden in professionele musicals zoals Billy Elliot en Annie en studeren nu aan vakopleidingen zoals Lucia Marthas. Velen van hen willen later het professionele musicalvak in en dit vak vraagt naast talent ook steeds meer om ondernemerschap. Daarom wil de Muziek- en Dansschool de leerlingen naast de disciplines zang, dans en acteren ook opleiden in ondernemen en produceren.

Omdat de productieklas dit jaar haar vijfjarig jubileum viert pakken ze dit jaar extra groot uit met de uitvoering van de musical Fame in de Grote zaal van de Schouwburg Amstelveen. In een musicalproductie staan die speelt in de grote zaal én begeleid wordt door een live orkest is natuurlijk iets waar heel veel leerlingen van dromen en dat wordt nu waargemaakt door de Muziek- en Dansschool.

De afgelopen maanden hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun droom door middel van een zelf opgezette crowdfundactie. De leerlingen hebben een filmpje gemaakt, zijn de straat opgegaan en hebben allemaal acties bedacht om voldoende geld op te halen voor de productie Fame. Momenteel staat de teller op € 3950,00 en daarmee is de actie een enorm succes. Doneren kan nog steeds op www.fame.muziekschoolamstelveen.nl.

Fame is te zien op 12 juni om 15.30 uur in de Grote zaal van de Schouwburg Amstelveen, kaarten voor Fame zijn te verkrijgen bij de kassa van het theater.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda